Steden & gemeenten

Steden en gemeenten zijn zich sinds enkele jaren bewust van hun impact op de toekomst van de planeet, zeker op vlak van mobiliteit. Het verkeer wordt alsmaar drukker terwijl leefbare straten key zijn voor de (volks)gezondheid. Mobiliteitsambtenaren hebben niet altijd een verkeerskundige achtergrond. En burgers zijn terecht mondiger geworden waardoor de vragen zich opstapelen, zo talrijk dat het moeilijk is om bij te houden.

traject-office-163.jpg

Heel wat lokale besturen tonen zich ambitieus. Ambities in plannen en uitvoering omzetten is echter een complex proces. Daar toont Traject zich heer en meester in.

bram-formal.jpg

Bram Bruggeman - Project Manager

Van idee tot plan

Via de juiste strategische visie, versterkt met do’s and don’ts, kunnen wij een beleid vormgeven dat op korte en lange termijn zijn kracht toont. We onderwerpen de mobiliteitssituatie van de gemeente aan een grondige, objectieve analyse. De cijfers die we halen uit metingen en bevragingen vormen de basis voor het formuleren van heldere ambities in samenspraak met het lokale bestuur. Het resultaat bundelen we in een duidelijke visie of beleidsplan. Dit kan gaan over plannen rond parkeerbeleid, fietsplannen, signalisatieplannen, snelheidsplannen, beleidsplannen verkeersveiligheid... Of, dit alles omvattend, volledige mobiliteitsplannen.

Van plan tot uitvoering

We zijn een krak in het uitwerken van een stragische visie, zonder de praktijk uit het oog te verliezen. Doelstellingen formuleren is één ding, wij helpen ook bij de realisatie ervan. Waar moet je op letten bij de herinrichting van een kruispunt? Hoe kan je aan de hand van quick wins de gevaarlijke punten in de gemeente aanpakken? Waar kan een fietsstraat voor veiliger verkeer zorgen, en waar juist niet?

Onze kennis geven we niet enkel door tijdens afgebakende projecten. Het grote tekort aan mobiliteitsambtenaren dat heerst bij Vlaamse gemeenten, biedt ook kansen. Met Traject kunnen we de mobiliteitsdienst van een gemeente ondersteunen voor een langere periode. We leggen dan een duurzame basis voor het mobiliteitsbeleid waar de ambtenarij op kan bouwen. We helpen de dienst vooruit via een interne opleiding, projectwerk en ondersteuning bij het uitschrijven van een visie of beleid. Onze ervaring op hoger niveau, bij de vervoerregio’s, of kennis van de wettelijke context komen hier goed van pas.

ondersteuning-nieuw-1.png

Vraag het aan Eveline en Marie

Hun expertise en kennis helpen jouw stad of gemeente op weg naar een toekomstbestendige mobiliteit op maat van overheid en burger. 

Neem contact op met ons team

marie-formal.jpg
eveline-formal-20.jpg

Onze troeven

Het lokale mobiliteitsbeleid zal met onze ondersteuning bovendien altijd een duurzame basis krijgen, of dat nu via kleine tips & tricks, uitgebreide adviezen of projectwerk is. En we hanteren leefbaarheid en haalbaarheid steeds als hoofdcriteria. Kortom, wij zijn een kritisch team met een rugzak vol kennis en vormen de ideale partner om grote sprongen te maken richting de toekomst. Hieronder zetten we alvast enkele projecten in de kijker die een tipje van deze verschillende sluiers kunnen lichten. We begeleiden lokale overheden ook met een laadvisie, fietsbeleid of ruimtelijke plannen. Deze doen we uitvoerig uit de doeken in de respectievelijke thema’s.

Ontdek hier onze overheidsprojecten

Bekijk al onze projecten