Fiets

Fietsen wordt steeds populairder en de laatste jaren neemt ook het fietsaandeel in woon-werkverkeer toe. Bedrijven met een aantrekkelijk fietsbeleid hebben een streepje voor in hun personeels- en aanwervingsbeleid.

adobestock-142990359.jpeg

Fietsen is een betoverende, perfecte balans tussen mens en techniek, die heerlijk kan voelen én die fantastisch werkt.

Thalia Verkade - Journalist De Correspondent

Een fietser die de hoek omdraait... Oh, het lijkt zo gewoon... Maar het is toch een wonder!

En gelijk hebben ze.

Fietsen is al lang een van de snelste, meest flexibele en betrouwbare vervoersmiddelen ter wereld. Het is bovendien een efficiënte manier om dure en schaarse ruimte te gebruiken. Sinds 1 mei 2023 zijn werkgevers in de privésector bovendien verplicht om hun medewerkers een fietsvergoeding te geven. Het momentum voor meer en veiliger fietsgebruik is nooit groter geweest dan vandaag.

afbeelding4.png

Wij zetten de fiets centraal

  • in onze aanbevelingen aan beleidsmakers,
  • in onze adviezen aan bedrijven,
  • in onze samenwerking met projectontwikkelaars.

Een sterke integratie van de fiets in het dagelijkse leven is cruciaal om mobiliteitsproblemen de baas te blijven, maar ook om op domeinen als gezondheid, ruimtegebruik en lokale economie het verschil te maken. Waar mogelijk en haalbaar steken we op de fiets een tandje bij.

Op papier en op terrein

Traject is een erkend fietsexpert in binnen- en buitenland. Ons team is vertrouwd met beleidskaders op lokaal, provinciaal, federaal en gewestelijk niveau, maar ook binnen een Europese context vinden we vlot onze weg. De fiets – in al zijn facetten – heeft voor ons geen geheimen. We geven strategisch advies ten aanzien van fietsbeleid en focussen op de operationele uitwerking op het terrein.

Dit doen we bij steden en gemeenten door hun fietsbeleid mee te helpen uitwerken, monitoren en evalueren. We zetten onze tanden in de realisatie door fietsnetwerken uit te tekenen of cargofietsen een plaats te geven in het straatbeeld. Ook op een hoger niveau kunnen overheden op onze knowhow rekenen. We hebben een voet in het veranderende fietslandschap in Vlaanderen, Brussel en Wallonië, en daar zijn we trots op.

afbeelding-dsf.png

De fiets is/in big business

Naast (lokale) overheden plukken ook bedrijven de vruchten van onze diensten.

👉 Wil een organisatie werk maken van haar fietsinfrastructuur? Wij zeggen welk type fietsenstalling nodig is, of welk fietsplan het best bij haar past.
👉 Ziet een bedrijf wel toekomst in de cargofiets? Wij gidsen hen door het landschap en helpen er een beleid rond te vormen.

Maar we zijn ook proactief en moedigen bedrijven aan hun werknemers op de fiets te krijgen. Medewerkers die fietsen zijn immers gezonder, voelen zich algemeen beter in hun vel, en het is bovendien beter voor werkgever en milieu. Etappe per etappe bouwen we het fietsbeleid verder uit.


traject-bxl-sfeerbeelden-135.jpg

Ontdek hier onze fietsprojecten

Bekijk al onze projecten

Allemaal op de fiets met Patrick en Jonathan

Vakkundig fietsen Patrick en Jonathan je door het landschap van de tweewieler en helpen ze jouw organisatie bij de uitwerking van een degelijk fietsbeleid. 

Neem contact op met ons team

jonathan-formal.jpg
patrick-formal.jpg