Media(ver)huis

De locatie van je werkplek is voor veel medewerkers een belangrijk element in de keuze van werkgever. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de gedachte aan een verhuis bij een aantal onder hen het angstzweet doet uitbreken. Zo’n speciale gebeurtenis betekent voor sommigen een verlenging van hun pendeltijd. Zo ook bij de werknemers van Mediahuis. Wat voor ons begon als een verhuisbegeleiding, werd al snel een volwaardige mobiliteitsbegeleiding.

mediahuis.jpg

Meer dan enkel inpakken en wegwezen

Mediahuis wilde de betrokken medewerkers ten volle ondersteunen en greep dit moment ook aan om hun mobiliteitsvisie en -beleid verder uit te bouwen en te verduurzamen. Samen met het Mobility Team van Mediahuis dachten we na over acties om het mobiliteitsbeleid nog meer af te stemmen op de noden en wensen van hun medewerkers.

image00007.jpeg

Verhuisbegeleiding: wat, waar, hoe?

Bij Traject mikken we altijd op een zo groot mogelijk draagvlak en ook voor Mediahuis was dit een belangrijk uitgangspunt. We werkten samen een mobiliteitsbevraging uit waarin medewerkers hun vragen en zorgen over de verhuizing konden uiten. Zo kregen we een zicht op de mobiliteit van de medewerkers. Daarnaast stelden we bereikbaarheidsfiches op voor zowel de huidige als de nieuwe locaties. Welke bushaltes worden bediend? Waar bevindt zich het dichtstbijzijnde station en wat is de beste fietsroute naar kantoor? Waar kan je je fiets kwijt? Kan je je elektrische wagen van stroom voorzien?

Verder gaven we iedereen de kans om persoonlijk reisadvies aan te vragen. We namen de individuele mobiliteit van die medewerkers onder de loep en reikten mogelijke oplossingen aan om naar de (nieuwe) locatie te pendelen. Dit onderdeel werd enthousiast onthaald, zeker door medewerkers met de grootste verhuiszorgen. Dankzij onze jarenlange ervaring in duurzame bedrijfsmobiliteit zijn we bovendien goed op de hoogte van duurzame maar haalbare oplossingen.

Van beginner naar frontrunner in mobiliteit

Onze samenwerking startte met een verhuisbegeleiding, maar verliep zo vlot dat Mediahuis nog regelmatig beroep doet op Traject voor projecten of advies. Dankzij ons multidisciplinaire team van mobiliteitsexperten die de evoluties in hun domein op de voet volgen, kunnen we bedrijven maximaal adviseren en begeleiden bij het nemen van volgende stappen. Ze kunnen bij ons altijd terecht met vragen over duurzame mobiliteit, vergroening van het wagenpark, flexibele vergoedingen en verkeersveiligheid.

Mediahuis is intussen een frontrunner op vlak van mobiliteit. Dankzij de verhuis en onze gezamenlijke inspanningen is het aantal medewerkers dat zich duurzaam naar het werk verplaatst met maar liefst de helft toegenomen sinds 2019.

20191022-101814.jpg

Ontdek hier onze andere bedrijfsprojecten

Bekijk al onze projecten